STRUČNJACI I SARADNICI

Stručnjaci

slavoljubSlavoljub Uzunović

Dr Slavoljub Uzunović je rođen 23.10.1971. godine u Skoplju. Živi i radi u Nišu.
Osnovnu i srednju školu završio je u Preševu. Dobitnik je Vukove diplome. Filozofski fakultet, Studijsku grupu za fizičku kulturu upisao 1990. godine. Diplomirao je 1998. godine i ostvario prosečnu ocenu. Poslediplomske studije, smer sport, upisao je 1998. godine.
Magistarsku tezu pod nazivom: „Uticaj antropomotoričkih sposobnosti na uspeh u sportskom plesu“ odbranio je 2004. godine i stekao zvanje Magistra nauka fizičke kulture.
Na Filozofskom fakultetu, na Studijskoj grupi za fizičku kulturu 1999. godine izabran je za saradnika u zvanje asistent-pripravnik na predmetu Ples. Na Fakultetu fizičke kulture, izabran je za saradnika u zvanje asistent 2005. godine, a 2009. godine ponovo je biran u isto zvanje, u kome je i danas.
Doktorsku disertaciju pod nazivom: „Efekti eksperimentalnog programa modernog sportskog plesa na promene motoričke koordinacije, snage i brzine“ odbranio je 2009. godine i stekao zvanje Doktora nauke fizičke kulture.
Dugogodišnji je igrač i instruktor folklora u ansamblu “ORO” pri SKC – Niš. Sportskim plesom je počeo da se bavi 1996. godine, kao instruktor u Plesnom klubu „Arabeska“ u Nišu. Od 2000. godine radi kao trener u Plesnom klubu „Spin“ – Negotin sa sedištem u Beogradu. Trenutno je angažovan kao kondicioni trener i stručni saradnik u nekoliko klubova sportskog plesa u zemlji. Predsednik je Plesnog kluba „Niš Dance“ iz Niša. Umetnički direktor Udruženja društvenog i dečijeg plesa Srbije. Od 01.10.2007. do 01.10.2008. godine bio je umetnički direktor KUD „Teodora“ iz Niša.

predragPredrag Stojković
diplomirani trener sportskog plesa

07.07.2008. godine diplomirao je sportski ples na fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i tako postao prvi diplomirani trener sportskog plesa u Srbiji.
U plesnom klubu SPIN Predrag radi sa svim plesnim kategorijama latinoameričke i standardne plesove.

Autor je plesnog programa „Igrati, pevati, stvarati plesom“ koji je od 2007. godine uvršten u akreditovane programe Republičkog Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Plesnu karijeru započeo je 1984. godine.
Kao takmičar osvajač je mnogih šampionskih i vicešampionskih titula na domaćim i stranim turnirima, a posebno se izdvaja dvostruka titula šampiona države u latino američkim i standardnim plesovima 1996. godine u seniorskoj kategoriji. Godine 1990.  sa grupom entuzijasta osniva plesni klub „SPIN“.

Osim trenerske karijere 1997. godine  postaje i predsednik Plesnog Saveza Jugoslavije.
Kao trener imao je mnogo uspeha, a posebno se izdvaja da je sa svojim parovima osvojio preko deset titula državnih prvaka i u latino i u standardnim plesovima.
U kategoriji latino show dance  osvojio je  sa juniorskim parom titulu svetskog prvaka 2006 godine u Austriji, a sa seniorskim parom dva puta treće mesto na svetskom prvenstvu 2007. i 2008. godine takođe u Austriji.

vladaVladimir Subotički
diplomirani trener sportskog plesa

Rođen 03.05.1976. godine u Beogradu. Kao takmičar, sportskim plesom se bavi od 1992 godine u plesnom klubu Spin iz Beograda gde i 2004 godine završava svoju plesnu karijeru u najvišoj plesnoj „A“ kategoriji. Do 2004 godine osvojio je mnoštvo medalja sa kvalifikacionih domaćih i međunarodnih turnira kao i dve bronzane medalje sa Državnih prvenstava u kategoriji 10 plesova i u kategoriji standardnih plesova. Takođe je osvajač i zlatne medalje na državnom prvenstvu u SHOW dance latino plesovima 2002 godine. Od međunarodnih medalja najvrednije pomena su srebrna medalja sa međunarodnog Open Takmičenja u Slovačkoj u Latinoameričkim plesovima i srebrna medalja u Makedoniji na IDSF Open turniru 2003 godine. Sa partnerkom Gordanom Mišković bio je član reprezentacije Srbije i Crne Gore, a kasnije i Srbije.

Uporedo sa takmičarskom karijerom, posvetio se i trenerskom poslu, tako da je još od 1996 godine započeo sa radom u plesnom klubu Spin sa decom pionirske kategorije. Po završetku plesne karijere radi u istoimenom klubu kao trener i sportski direktor kluba.

Godine 2006. završava školovanje za Instruktora – trenera sportskog plesa pri Udruženju plesnih voditelja i trenera Srbije a godine 2012.  postaje Potpredsednik plesnog kluba kluba Spin i započinje školovanje pri Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Niš.

U 2015. godini polaže sudijski ispit i dobija „C“ domaću sudijsku licencu i od tada je redovan sudija na svim kvalifikacionim plesnim turnirima.

Diplomirao je na strukovnim studijama pri Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu 2016. godine i dobio zvanje Operativni trener sportskog plesa.

Saradnici

PREDRAG VUKOVIĆ – PEĐOLINO
Studirao književnost, novinarstvo i višu školu za vaspitače u Beogradu. Godine 1976. i 1977. boravi u studiju za klovnove Džanga Edvardsa u Holandiji. 1987. osniva putujuće pozorište „Kofer Teatar“ sa kojim nastupa u zemljama bivše Jugoslavije i u najvećim gradovima Evrope.

1990 godine na televiziji „Studio B“ vodi dečiji program. Autor je koncepta „Teenege TV“ kroz koji su prošli mnogi tinejdžeri od kojih su neki danas poznati novinari.

Danas je slobodni umetnik sa sopstvenom pozorišnom, video i TV produkcijom pod nazivom KIDS ALTERNIRIVE.

Jedan je od autora tekstova igara dečijeg plesnog programa „Igrati, Pevati, Stvarati Plesom“.